Laddar Laddar innehåll ...

Simon Wancke

Namn: Simon Wancke

Ålder: 27 år

Bor: Född och uppväxt i Trosa men bor numera på en gård utanför Nyköping.

Yrke/Sysselsättning: Samordnare Lantbruk & Trädgård vid Sörmlands Naturbruk

Utbildning: Naturbruksprogrammet, inriktning jordbruk-naturvetenskap på Öknaskolan, Därefter Lantmästare-kandidatprogrammet, inriktning företagsekonomi på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Fritidsintressen: Vandring, skidåkning, resor och framförallt härliga turer med båten bland kobbar och skär i vattnen kring hans uppväxtstad Trosa.

Därför brinner Simon för det gröna arbetslivet:

Jag vill att fler med min uppväxt och bakgrund skall upptäcka allt som det gröna arbetslivet har att erbjuda oss unga. Bilden av dagens lantbruk med tungt kroppsarbete och långa arbetsdagar är inte helt rättvis. För mig är den snarare präglad av moderna högteknologiska maskiner, avancerad GPS-teknik och drönarövervakning som underlättar och effektiviserar arbetet. Det blir inte bara mycket roligare utan det hjälper mig också i min strävan att nå uppsatta mål. Ibland går det som man tänkt sig och ibland blir resultatet något helt annat. Det är just det som är min starkaste drivkraft, vetskapen om att alltid kunna nå lite bättre resultat genom ständig förbättring och nytänkande.

XS SM MD LG