Laddar Laddar innehåll ...

Sofia Warefelt

Namn: Sofia Warefelt

Ålder: 20 år

Bor: Utanför Varberg. Är född och uppvuxen på en mjölkgård som drivs av mina föräldrar.

Yrke/sysselsättning: Jobbar på en mjölkgård utanför Falkenberg med 200 kor och maskinstation. Sitter också som ordförande i LRF Ungdomen i Halland sedan hösten 2016.

Utbildning: Som många andra var gymnasievalet svårt. Jag valde till slut att läsa naturvetenskap inriktning estet musik på PS i Varberg. Fram till skolan jobbade jag extra på gårdar och fixade egen praktik på lantbruk.

Fritidsintressen: Nästan all min tid ägnas åt jobb eller engagemang inom de gröna näringarna. Själv har jag två rödkullor och drömmen är att kunna utöka och utveckla besättningen. Jag har även en bordercollie som jag tränar vallning med. Sitter jag hemma brukar det bli med en bra bok eller så virkar jag.

Därför brinner Sofia för det gröna näringslivet:

Att ha öppna landskap, servera hållbar och välproducerad mat och att få uppleva lantbrukets alla säsonger - det är guld värt. På föräldragården föddes tidigt ett intresse för lantbruk. Tänk om fler hade fått lära sig och göra de sakerna på gården som jag har. Min ambition och vilja är att fler ska kunna uppleva och upptäcka de gröna näringarna. Att få vara en del av framtiden är det häftigaste som finns. Framtiden är grön!

XS SM MD LG