Laddar Laddar innehåll ...

Sofie Dahlén Sjöbergh

Namn: Sofie Dahlén Sjöbergh

Ålder: 23

Bor: Kommer ursprungligen en by som heter Rossön och som ligger i närheten av Strömsund i Jämtlands län. Men på grund av studier bor jag för tillfället i Umeå.

Yrke/sysselsättning: Studerande

Utbildning: Pluggar till Jägmästare vid SLU som är en 5-årig skoglig utbildning där jag valt inriktning mot skogshushållning.

Fritidsintressen: Fiske, jakt, matlagning, bakning, träning (gärna i form av längdskidor, löpning eller innebandy), familj och vänner.

Därför brinner Sofie för det gröna näringslivet:

Naturen har alltid varit en stor del av mitt intresse. Att ta tillvara och bevara de resurser som skogen erbjuder, så som bär, svampar och växter, är väldigt viktigt i mina ögon. Skogen som råvara kan användas till så mycket! Möbler, golv, hus, hygienprodukter, kläder, förpackningar m.m. Skogen är dessutom väldigt viktig för Sverige eftersom den står för en stor del av vår nettoexport där alla produkter är i princip förnyelsebara. Det jag gillar framförallt är att skogen även ger ett ekonomiskt värde för landsbygden. Men för en hållbar framtid så krävs det att man har kunskap om hur skogen sköts på bästa sätt. Skogen och naturen i sin helhet är en fantastisk resurs som vi måste bevara.

XS SM MD LG