Laddar Laddar innehåll ...

Susan Larsson

Namn: Susan Larsson

Ålder: 32

Bor: Uppväxt i ett litet samhälle utanför Söderhamn, en miljö med både hav och skog. Bor numera på blåsiga slättbygden i Vara i centrala Skaraborg.

Yrke/sysselsättning: Jobbar deltid på en äggproduktion ett par dagar i veckan och sitter som ledamot i riksstyrelsen för LRF Ungdomen. Har ytterligare ett extraknäck som brevbärare på cykel några dagar i månaden.

Utbildning: Gick IB (International Baccalaureate) programmet på gymnasiet och gick i tankarna i att bli Biomedicinsk Analytiker men skolade om totalt vid 25 års ålder till Djurskötare med inriktning gris. Och ett par år efter det till Agrotekniker vid BYS, Biologiska Yrkeshögskolan.

Fritidsintressen: Existerar knappt men majoriteten av dygnstiden går åt föreningslivet med LRF och Ladies Circle. Annars är det familjen som gäller. Har man tur och får lite ensam tid så tillbringas den gärna på gymmet eller på fiket med goa vänner. Någon tur med båten varma sommardagar är inte heller fy skam.

Familj: Lever i den intensiva småbarnsåldern tillsammans med min sambo och två barn födda 2012 och 2015. Permanenta husdjur i hushållet är katten Pipis och dammråttorna.

 

Därför brinner Susan för det gröna näringslivet: 

Jag ser superhjältar i de människor som varje sekund, varje dag ger allt av sig själva för att vi ska få mat på bordet. Mat med kvalité som dessutom har gett jobb i flera led både före fröet är sått och efter frukten är skördad. Jag hyser stor beundran också till de människor som skapar mathantverk och vågar ta steget till att bli egenföretagare. De som jobbar i de gröna näringarna tänker på hållbarhet, säker produktion och på framtidens barn och vår planet. Vi tar aktivt steget till en bättre värld för våra efterlevande.

XS SM MD LG