Välj att jobba i en framtidsbransch

Skog, trädgård och lantbruk är en del av det gröna näringslivet och framtidsbranscher som bidrar till ett bättre liv. Branscherna växer och här finns många spännande utbildningar och jobb. Att jobba här är att Jobba grönt.

Vill du jobba direkt efter gymnasiet eller läsa vidare? Läs guiden för att, inte bara se vad du kan jobba med, utan även vilka yrken som är i störst behov av mer arbetskraft.

Vem passar för dessa yrken?

Hur kommer jag in i branschen? Läs om detta och mer, genom att följa länkarna här nedanför!

En livsstil

Det gröna näringslivet erbjuder mer än bara ett jobb. Ofta kan du som vill också få ett liv på landet. Fördelen med att bo och leva på landsbygden är många. Livskvaliteten upplevs ofta som hög, närheten till naturen och lugnet är två saker som många uppskattar.

Här nedan hittar du länkar till inspirerande personporträtt både i text och film, samt information om våra olika branscher och dess behov. Våra Youtubeserier finns även samlade för dig som vill sträcktitta!

Jobbagrönt Banners Artwork

Vi har lösningen.

Lösningen för dig som inte vet vad du ska bli – och lösningen för en bättre värld. Vi har lösningen för en vardag som gör skillnad och ett samhälle som tacklar klimathotet, som förenar tillväxt, innovation och lönsamhet med hänsyn till miljö och natur. Det gröna näringslivet. Skogen, jorden, djuren.
Läs mer