Vad är det bästa med ditt yrke?

Det är att jag får jobba med det som jag brinner allra mest för – skog och landsbygdsutveckling. Jag får göra så många olika saker inom mitt yrke, jag har aldrig tråkigt och jag får hela tiden utmaningar som är roliga!
Mitt jobb innebär också väldigt mycket frihet, vilket är en bra grund för att jag ska kunna prestera som allra bäst! Möjligheten finns att jobba hemifrån eftersom mina arbetsuppgifter inte är beroende av att ha en fysisk arbetsplats jämt, och det spar både energi och tid jag kan lägga på mitt arbete och fritid istället.

En vanlig dag för mig innehåller projektarbeten, lektionsplanering, lektioner och kunskapsinhämtning. Jag behöver konstant hålla mig uppdaterad om vad som händer ute i skogsbranschen och hänga med i debatterna och diskussionerna. Så mina dagar kan ändra fokus beroende på vad som händer ute i ”skogen”. 

Hur började du jobba inom skog?

Jag har alltid varit nära skogen! Jag är uppvuxen med den genom att båda mina föräldrar äger skog och min pappa har jobbat inom skogsbranschen hela sitt liv. Efter att ha sökt lite olika utbildningar och testat på vad de inneburit så insåg jag efter ett tag att det var skogen som fortfarande kallade på mig och att jag ville utbilda mig inom skog. I och med att jag själv äger skog så kände jag att kombinationen privat och yrkesmässigt kändes helt rätt! Så jag skulle kunna få nytta av utbildningen både i mitt egna skogsägande och i jobbet!

Vem rekommenderar du ditt yrke?

Den som är innovativ, nyfiken och lite envis och alltid vill sträva framåt och jobba tillsammans med andra människor. Mina arbetsuppgifter är varierade och man ska inte vara rädd att hoppa in i nya utmaningar.

Vad har du för utbildning och vad gör du nu?

Jag pluggade skogskandidatprogrammet på distans från Linnéuniversitetet i Växjö. Nu jobbar jag som landsbygdsutvecklare inom skog på Torsta, som är ett grönt center i Jämtland för landsbygdsutveckling och även naturbruksgymnasium. Där sitter jag med olika typer av projekt och utvecklingsarbeten men även som lärare, där jag har lektioner inom skogsskötsel och naturkunskap.

Har du några yrkesmässiga drömmar?

Den där känslan som många letar efter när det kommer till arbetet; när man känner att det är kul att gå till jobbet, man inte drar sig för någon uppgift och att man utvecklas varje dag. Där är jag just nu! Så jag hoppas att jag får jobba med detta en bra tid framöver för det är väldigt roligt och som det känns just nu så känner jag att jag är på helt rätt plats.