Utbildningskartan

Hitta din utbildning

Är du redo för något nytt? Besök vår utbildningskarta för att hitta en utbildning nära dig!
Till kartan
Kronärtskocka

Jobbguiden

På jobb- och utbildningskartan får du en övergripande bild av branschens utbildningsvägar och olika yrkesroller.
Ladda ner guiden
Jobba Grönt Gröna Näringslivet

Att jobba grönt

Här berättar Mathilda bland annat om hur framtidsutsikterna inom den gröna näringen ser ut och vad man ska tänka på när man väljer utbildning.
Se filmen

Vi har lösningen.

Lösningen för dig som inte vet vad du ska bli – och lösningen för en bättre värld. Vi har lösningen för en vardag som gör skillnad och ett samhälle som tacklar klimathotet, som förenar tillväxt, innovation och lönsamhet med hänsyn till miljö och natur. Det gröna näringslivet. Skogen, jorden, djuren.

Soil

Hitta din utbildning

Naturbruksgymnasium, högskola, YH-utbildning eller yrkesvux? På vår utbildningskarta kan du hitta rätt utbildning för dig!
Till kartan
Två tjurar äter hö. En person använder en motorsåg i skogen. En traktor sprider ut gödsel på ett fält.

Inte bara ett jobb - en livsstil!

När du väljer en karriär inom det gröna näringslivet får du inte bara ett jobb. På köpet blir du också erbjuden en livsstil. Många jobb inom det gröna näringslivet gör det nämligen möjligt att bo på landet, med tillgång till allt det härliga som livet erbjuder där.

Inspireras här
Skordapaprika

Jobba grönt.

Inom det gröna näringslivet finns möjligheter för dig som vill jobba med det som jorden, djuren och skogen ger. Det finns jobb som gör dig anställningsbar direkt efter gymnasiet och mer avancerade arbeten som kräver högre studier på högskola och universitet. Dessutom finns det möjligheter för dig som är entreprenör och vill skapa ditt eget jobb.
Läs mer om olika yrken här