Naturbruksprogrammet är perfekt för dig som är intresserad av teknik, natur, miljö eller djur. Utbildningen är ett treårigt gymnasieprogram som ger dig kompetens och kunskap för karriärmöjligheter inom en mängd områden. Du kan börja arbeta direkt efter utbildningen eller vidareutbilda dig vid yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Naturbruk innefattar flera olika verksamheter som förvaltar och nyttjar naturens resurser. Det kan till exempel vara livsmedels- och växtproduktion, natur- och landskapsvård, arbete med djur, arbetet med park- och trädgårdsmiljöer eller försäljning av varor och tjänster. Även verksamheter som syftar till rekreation och naturupplevelse ingår. Naturbruksprogrammet är en bred utbildning med många olika yrkesutgångar.

DSCF3999
Utbildningskartan

Naturbruksgymnasium, högskola, YH-utbildningar eller yrkesvux? På vår utbildningskarta kan du hitta rätt utbildning för dig!

Hitta din utbildning
DSCF3640
Jobbguiden

Utbildning- och jobbkartan till det gröna näringslivet! Här kan du få en övergripande bild av branschens utbildningsvägar och olika yrkesroller.

Till guiden